INFORÁDIÓ 
2018. július 15. vasárnap
Henrik, Roland
nagy-britanniamagányosságügymagányosságállamtitkárság

Magányosságügyi államtitkárság jött létre

Infostart / MTI

Theresa May brit miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy a kulturális minisztériumon belül államtitkárságot hoz létre a magányossággal kapcsolatos kérdések kezelésére.

Tracey Crouch sportért és civil társadalomért felelős államtitkárt bízta meg az új államtitkárság vezetésével, amelynek feladata lesz a 2016-ban meggyilkolt brit parlamenti képviselő, Joo Cox emlékére létrehozott bizottság javaslatainak megvalósítása. A brit kormány kidolgoz egy szélesebb körű stratégiát is a magányosság problémájának leküzdésére, amely kilencmillió embert - fiatalokat és időseket egyaránt - érint a szigetországban.

A statisztikai hivatal segíteni fog abban, hogy módszert dolgozzanak ki a magányosság mérésére, és létrehoznak egy alapot, amely segíti a kormány és az alapítványok tevékenységét.

Jo Cox képviselőként széles körű kampányt folytatott a magányosság problémájának feltárására, az emlékére életre hívott bizottság pedig tavaly tucatnyi alapítvánnyal dolgozott együtt.

"Jo Cox azt mondta, hogy 'fiatal vagy idős, a magányosság nem tesz különbséget. 2017-ben egyaránt meghallgattunk újdonsült szülőket, gyermekeket, fogyatékos embereket, ápolókat, menekülteket és időseket a magányosság problémájáról" - közölte a bejelentéssel kapcsolatban Rachel Reeves és Seema Kennedy, a Cox-bizottság elnöke.

Biztos vagyok abban, hogy önkéntesek, az üzleti élet képviselői, parlamenti képviselőtársaim segítségével jelentős előrelépést fogunk tenni a magányosság leküzdésében" - hangoztatta Tracey Crouch.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH