eur:
393.12
usd:
367.26
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Így szilveszterezett Magyarország

Így szilveszterezett Magyarország

Országszerte tízezrek ünnepelték az utcákon a szilvesztert.

Országszerte tízezrek ünnepelték az utcán a szilvesztert az enyhe időben. A mentők, a tűzoltók, a rendőrök és a közterületfenntartók számára mozgalmas volt az éjjel, de rendkívüli eset nem történt, kisebb tűzesetek voltak, és többen, közöttük gyermekek is megsérültek pirotechnikai eszközök miatt. Több közúti baleset is történt, de a mentőket jellemzően az alkoholfogyasztással összefüggő balesetek miatt hívták.

Az enyhe időben fővárosi, és a vidéki nagyvárosok rendezvényein is tömegek gyűltek össze szilveszterkor,

a fővárosban kiemelt rendezvényhelyszín volt a Deák tér és a Vörösmarty tér, sok külföldi is Budapestet választotta.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója reggeli közleményében azt írta: a mentők 3189 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladat 1107 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni.

Közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, mintegy 15 százalékuk kiskorú volt - fejtette ki.

Szilveszterkor jellemzően háromezer körüli riasztást kapnak a mentők országszerte, idén ez a szám 3100-nál is több volt.

Az esetek között volt szülés, újraélesztés is, de többségében az alkoholfogyasztással kapcsolatos balesetek miatt riasztották a mentőket.

Csak a fővárosban csaknem hetvenen kerültek kórházba a túlzott alkoholfogyasztás miatt a mostani szilveszteren.

Több súlyos és egy halálos baleset is történt szilveszter éjjelén, és az új év első reggelén, a Hűvösvölgyi úton villamos gázolt halálra egy embert. A rendőrség 15 ittas vezetőt is elfogott.

Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt a rendőrség országszerte 15 esetben 12 emberrel szemben indított eljárást.

A katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba az óév utolsó napján országszerte 157 segélyhívás érkezett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint országszerte okoztak kisebb tüzeket a nem körültekintően használt tűzijátékok, és számos balesethez is riasztották a tűzoltókat.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) dolgozói

mintegy 150 köbméter hulladékot takarítottak össze a budapesti szilveszteri rendezvények helyszínein.

Közleményük szerint az óév búcsúztató közterületi rendezvények helyszínein - többek között a Vörösmarty téren, a Hősök terén, a Kis- és Nagykörúton - továbbá a Boráros téri, Ferenc körúti, Blaha Lujza téri, Nyugati téri, Kálvin téri, Deák téri, valamint az Astoria aluljárókban és azok környékén január elsején reggel 6 órakor kezdték meg kézi és gépi erővel a takarítást, melyet a kora délutáni órákra fejeztek be az FKF dolgozói.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×