eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Rendhagyó tippek az év végére és szilveszterre

Rendhagyó tippek az év végére és szilveszterre

Nemcsak inni és táncolni lehet az év utolsó napján, hanem túrázni is. Összegyűjtöttünk néhány programötletet azoknak, akik a szabad ég alatt, a természetben, mozgással szeretnék tölteni a szilvesztert - tippek a fagyos vízben való fürdéstől a vadregényes sziklafolyosóig.

Országszerte számtalan gyönyörű ösvény kínálja magát arra, hogy ledolgozzák rajta a töltött káposztát és a bejglit. A Pilisben például javasoljuk a Két-bükkfa-nyeregtől induló Pilisnyereg – Öreg-szirt – Sasfészek turistaház – Postás út – Pilisszentlélek – Pilisnyereg – Fekete-kő körtúrát.

Vadregényes sziklafolyosó

Menjenek el Nagygörbőre! Ez egy község Zala megye északkeleti részén, Zalaszentgrót és Sümeg között. Ott van az úgynevezett Bazalt utca, ami egy körülbelül 1 kilométer hosszú, vadregényes sziklafolyosó barlangokkal. Arrafelé találják a Kovácsi-hegyet, a tetején a Rakottyás-tavakkal, illetve a Holló-kő nevű sziklát is.

A Börzsönyben a Kemence – Magosfa – Csóványos – Nagy Hideg-hegy – Kemence útvonal teljesítését javasoljuk.

Jeges víz és futás

Lesznek szervezett sportprogramok is. Tapolcán például az év utolsó napján biztonságos körülmények között lehet megmártózni a 18 fokos Malom-tóban és ugyanott családi futóversenyt is rendeznek. Hódmezővásárhelyen szombaton, Sopronban, Pécsett, Érden, Gárdonyban és Békéscsabán pedig vasárnap lehet rajthoz állni. Január elsején a szigligeti strandon újévi csobbanásra várják a legbátrabbakat.

A hosszú távú gyaloglás kedvelőinek

Teljesítménytúrák is lesznek az év utolsó három napján. 30-án a Mátrában az Előszilveszteri Túra, a Balaton-felvidéken az Örsi-Somlyó, az év utolsó napján a Budai-hegységben a Szilveszter BIT, a Gödöllői-dombságban a Futapest-Csömör, a Pilisben a Pilis Szent Keresztje, az Alföldön pedig a Szigetország nevű kihívás várja a hosszú távú gyaloglás szerelmeseit.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×