eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Itt az ember, aki állva evezett végig a Dunán - videó

Itt az ember, aki állva evezett végig a Dunán - videó

Állva evezett végig a Dunán egy német természetvédő.

Állva evezett végig a Dunán egy német természetvédő, hogy felhívja a figyelmet a folyók tisztaságának megőrzésére.

A 44 éves Pascal Rösler szerdán érkezett meg a romániai Sulinába, a 2500 kilométeres utat két hónap alatt tette meg, becslése szerint 600 ezer evezőcsapással.

Itt az ember, aki állva evezett végig a Dunán - videó

Münchenből, az Isar folyón indult egy felfújható szörfdeszkán állva, és egyebek közt Bécs, Pozsony, Budapest, Belgrád érintésével jutott el a Fekete-tengerig.

A szokatlan teljesítménnyel víz- és folyóvédelmi projektekhez gyűjtött adományokat az aktivista, aki májusban alapította meg Pure Water for Generation nevű közhasznú egyesületét, amelynek élén a vízszennyezés ellen küzd, és azért, hogy a folyók kapják vissza egykori természetes állapotukat. Elmondása szerint az akcióval 10 ezer euró adományt sikerült összegyűjtenie.

Útja során az evezős azt tapasztalta, hogy a Duna erősen szennyezett műanyaghulladékkal, helyenként annyira, hogy alig tudott partra szállni deszkájával.

A sors fintorának nevezte, hogy noha egész napokat töltött vízen, az ivóvizet palackban kényszerült vásárolni magának. Útja során találkozott emberekkel, akiknek nagyszülei még ihattak a Duna vizéből, mert annyira tiszta volt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×