eur:
392.29
usd:
366.97
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nem akármilyen műtétet hajtott végre a miniszter

- Először végeztek sikeres szétválasztó műtétet sziámi ikreken Madagaszkáron, az orvoscsoportot személyesen az amúgy gyermeksebész Mamy Lalatiana Andriamanarivo egészségügyi miniszter vezette.

Az antananarivói klinika tájékoztatása szerint a beavatkozást a múlt héten hajtották végre a hasuknál és a mellkasuk alsó részénél összenőtt öt hónapos kislányokon. A műtét során többek között szét kellett választani a májukat, a bordáikat és a rekeszizmaikat. Az operáció komplikációk nélkül zajlott, a kisbabák jól vannak.

Madagaszkári orvoscsapat 2009-ben hajtott már végre szétválasztó műtétet sziámi ikreken, de a megfelelő eszközök hiányában Párizsban végezték a beavatkozást.

Azzal, hogy az afrikai szigetországban tudták szétválasztani a két kislányt, jelentős összeget spóroltak meg. Külföldön legalább százezer euróba került volna a műtét.

Madagaszkár egyike a világ legszegényebb országainak. A 25 milliós lakosság több mint 90 százaléka kevesebb mint napi két dollárból él. Az öt év alatti gyerekek csaknem fele nem fejlődik megfelelően.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×