eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Eredményes volt az elhízás elleni gyerekprogram

Eredményes volt az elhízás elleni gyerekprogram

Eredményes volt a gyermekkori elhízást visszaszorító három éves tesztprogram - mondta az InfoRádiónak a projekt szakmai hátterét biztosító Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. A részletekről szólva közölte: Dunaharasztiban a gyerekek és a szülők számára is foglalkozásokat tartottak az egészséges táplálkozásról, így a program végére hét százalékkal csökkent a vizsgált korosztályban a túlsúlyosak száma.

Eredményes volt az elhízás elleni gyerekprogram

2014 szeptemberében indult program idén június 11-én ér véget, amelyben háromezer gyermek vett részt Dunaharasztiban – mondta el a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. Kubányi Jolán hozzátette, az első mérésen több mint 1400 6-12 éves gyermek testsúlyát és testmagasságát tekintve 26,5 százalékuk bizonyult túlsúlyosnak és elhízottnak. A program befejezésekor a mérések azt mutatják, hogy 19,5-ra, azaz

hét százalékkal csökkent a túlsúly és az elhízás

– tette hozzá a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

„Ez nemzetközi szinten is jó eredmény.”

A magyarországi program kulcseleme az volt, hogy minden gyerekhez próbált szólni – hangsúlyozta Kubányi Jolán. Hozzátette, a többi országban, ahol a projekt működik, egy korosztályt emelnek csak ki. A célkitűzések között a közösségépítés is szerepelt – fűzte hozzá a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

„A szakembereink három éven keresztül az óvodától kezdve a gimnáziumig oktatták a gyerekeket és a szüleiket az egészséges táplálkozásra.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×