eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A bioritmusunkhoz alkalmazkodik és alig 3 litert fogyaszt a Lufthansa új repülője

A Lufthansa új utasszállítóin először nyílik lehetőség arra, hogy az utasok az aktuális bioritmusukhoz igazodó fényviszonyok között utazhassanak - írta a turizmus.com.

Az új A350-900 látványos fényjáték kíséretében mutatkozott be február 2-án a nyilvánosságnak Münchenben. A géppel a kétliteres fogyasztású flottáját mutatta be a cég, ez a repülőgép ugyanis 100 utaskilométerre vetítve 3 liternél is kevesebb üzemanyagot fogyaszt. 

A gyors időzónaváltással járó álmatlanságot, fejfájást, fáradtságot igyekszik csökkenteni a Lufthansa azzal, hogy az Airbus A350-900-as utasszállítóin többféle világítási beállítással igazodik utasai nappali és éjszakai bioritmusához. "Aki már utazott több időzónán át, ismeri a problémát – az ember biológiai órája kizökken a megszokott kerékvágásból" - írta a turizmus.com.

Az ellazulást segítő meleg fényt pihenőidőszakokban állítják be, míg a hidegebb fényt a szervezet stimulálására használják az út aktívabb szakaszaiban. A Lufthansa a berlini Kardorff Ingenieure tervezőiroda szakembereivel dolgozta ki a különböző fénybeállításokat.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×