eur:
395.07
usd:
370.91
bux:
65143.66
2024. április 19. péntek Emma

Külföldi munkavállallás: Magyarország a top célpontok között

Meglephetik az indokok, amiért Magyarország felkerült a külföldön élőket és dolgozókat összefogó legnagyobb hálózat, az InterNations "best of" listájára.

A munka és a magánélet jó egyensúlya, a minőségi egészségügyi ellátáshoz, oktatáshoz és infrastruktúrához való hozzáférés, valamint az életviteli költségek megfelelő színvonala és a karrierlehetőségek – az összesen 43 szempont között ezeket is számításba vette a külföldön élőket és dolgozókat összefogó InterNations hálózat felmérése. (És persze a kellemes időjárási körülmények szintén előnyt jelentettek.) A legjobbak minden kategóriában kiválóan teljesítettek a mintegy 14.000 szavazat alapján, de néhányban a többiekhez képest kiemelkedő pontszámot kaptak.

A 21-es listán a 20. helyen végzett Magyarország, amely az összegzés szerint gyorsan kúszott felfelé, köszönhetően az alacsony áraknak és a sok és változatos karrierlehetőségnek - írta a Business Insider.

A szomszédos Ausztria a második helyre került, kiemelkedő szavazatokat tiszta levegője és tiszta vize, valamint a kiváló közlekedési infrastruktúrája miatt kapott.

Japán a harmadik, amely a hetedikről került idén a harmadik helyre, főleg a közlekedésére kapott jobb értékelések nyomán. A külföldiek nagyra értékelik még az ország békésségét és az egészségügyi ellátás színvonalát.

Tajvan áll a lista elején, itt a legjobb külföldiként élni és dolgozni. A vitatott státusú állam elsősorban a kiváló és megfizethető egészségügyi ellátásának, valamint az életminőségnek köszönhetően (elsősorban a női szavazók körében volt ez kiemelkedő értékelés) tett szert előnyre a többiekkel szemben.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×