eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Kórházi látogatást tervez? Tájékozódjon előtte

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) információi szerint az influenzás megbetegedések halmozódása miatt országszerte több egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat.

Az ÁNTSZ honlapja alapján Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórház telephelyén, míg a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban van érvényben látogatási tilalom a szülészet-nőgyógyászati osztályon, a gyermekosztályon és az újszülött részlegen, továbbá a nyíregyházi kórház krónikus belgyógyászati osztályán is elrendelték a látogatási tilalmat.

Ezeken kívül Mosonmagyaróváron, a Karolina Kórház Rendelőintézet ápolási osztályán, valamint a csornai Margit Kórház légzésrehabilitációs osztályán tilos a betegek felkeresése.

Komárom-Esztergom megyében az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet krónikus fekvőbeteg-ellátási területén, valamint a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézetben nem lehet a betegeket látogatni.

Továbbá tilos látogatni Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház szülészeti és nőgyógyászati, valamint a koraszülött és újszülöttpathológiai osztályán.

Budapesten egyelőre egy intézmény, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vezetett be látogatási tilalmat a szülészeti, újszülött-, valamint pathológiás újszülött intenzív részlegén.

Az Országos Epidemiológiai Központ e heti jelentése szerint az országban az elmúlt héten kétszeresére - több mint 16 ezerre - emelkedett, s ezzel átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

A betegek több mint 40 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, csaknem 30 százalék a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott. A betegek mintegy 16 százaléka gyermek, 14 százalékuk pedig 60 éven felüli volt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×