eur:
394.32
usd:
371.48
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Karácsonyi papírőrület

Decemberben 10-15 százalékkal nő az egy főre jutó papírfogyasztás. A vásárláskor, ajándékcsomagoláskor is érdemes környezettudatosan eljárni - mondta az InfoRádiónak Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés elnöke.

Minden hónapban 7-8 kilogramm papírt fogyaszt a lakosság, de ez decemberben a sok vásárlás, csomagolás miatt 10-15 százalékkal megnő, és előfordul a fejenkénti 9-10 kilogrammos fogyasztás is - mondta Baka Éva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés elnöke arra figyelmeztetett, már a vásárláskor megnézhetnénk, hogy valóban szükségünk van-e a csomagolóanyagra,

a cipőboltban például ott hagyhatnánk a cipő dobozát.

Javasolja a papír díszzacskókat, mert ezeket többször fel lehet használni

'Ha lehet, olyan csomagolópapírt vegyünk, amely újrahasznosított, mert ezzel is tudunk tenni a környezetünkért" - mondta Baka Éva. A csomagolási papír újrahasznosítása aránya egészen magas, 60-65 százalék, az italos kartonoknál már nem ilyen jó a helyzet, jó, ha minden tíz dobozból kettő jut a gyűjtőbe. Ezért is indította az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az Okos ötös nevű karácsonyi játékát is, amellyel a hulladékgazdálkodásról lehet többet megtudni. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×