INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

papír

környezetvédelem

újrahasznosítás

karácsony

Karácsonyi papírőrület

Infostart / InfoRádió

Decemberben 10-15 százalékkal nő az egy főre jutó papírfogyasztás. A vásárláskor, ajándékcsomagoláskor is érdemes környezettudatosan eljárni - mondta az InfoRádiónak Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés elnöke.

Minden hónapban 7-8 kilogramm papírt fogyaszt a lakosság, de ez decemberben a sok vásárlás, csomagolás miatt 10-15 százalékkal megnő, és előfordul a fejenkénti 9-10 kilogrammos fogyasztás is - mondta Baka Éva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés elnöke arra figyelmeztetett, már a vásárláskor megnézhetnénk, hogy valóban szükségünk van-e a csomagolóanyagra,

a cipőboltban például ott hagyhatnánk a cipő dobozát.

Javasolja a papír díszzacskókat, mert ezeket többször fel lehet használni

'Ha lehet, olyan csomagolópapírt vegyünk, amely újrahasznosított, mert ezzel is tudunk tenni a környezetünkért" - mondta Baka Éva. A csomagolási papír újrahasznosítása aránya egészen magas, 60-65 százalék, az italos kartonoknál már nem ilyen jó a helyzet, jó, ha minden tíz dobozból kettő jut a gyűjtőbe. Ezért is indította az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az Okos ötös nevű karácsonyi játékát is, amellyel a hulladékgazdálkodásról lehet többet megtudni. 

Kapcsolódó hang

Karácsonyi papírőrület
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018