eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Fehér lesz a karácsony?

A következő napokban sem várható jelentősebb havazás. A karácsonyi hétvégén is csak helyenként lehet ónos szitálás, hószállingózás. Emellett borult, ködös idő várható, többfelé napközben is mínuszokra kell készülni - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Hétfőn az ország nagy részén folytatódik a borult, párás idő, helyenként tartósan megmarad a zúzmarás köd, csak kis körzetekben - elsősorban délen - süthet ki a nap. Helyenként valószínű ónos szitálás, hószállingózás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között várható.

Kedden, szerdán és csütörtökön az ország nagy részén borult, párás, néhol ködös idő valószínű. Számottevő csapadék nem lesz, de szitálás, hószállingózás előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken és szombaton általában borult, párás idő valószínű. Számottevő csapadék nem lesz, de szitálás, hószállingózás előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű.

Vasárnap is borult, párás idő valószínű. Elszórtan várható eső, ónos eső, hószállingózás, de csak jelentéktelen mennyiségű csapadék hullhat. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 0-6 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×