eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Átrepülte az óceánt a léggömb

Chicagóban bukkantak rá egy iskolásfiú által Franciaország keleti részében júliusban feleresztett léggömbre, a megtaláló amerikai nő képeslapon értesítette erről a fiút.

A nyolcéves Florian ráírta a keresztnevét és a címét egy címkére, amelyet a héliummal megtöltött léggömbre ragasztott. A léggömböt 150 másikkal együtt egy Serrieres-de-Briord-ban tartott iskolai jótékonysági vásáron eresztették fel.

A család a héten képeslapot kapott, amelyet Stephany aláírással október 18-án adtak postára. A Florian címkéje mellé írt angol nyelvű üzenetből kiderült, hogy, hogy a nő "egy szívének kedves helyen" bukkant a léggömbre, és kérte a kisfiút, "vigyázzon magára" - erősítette meg a helyi lapértesüléseket Nadine Schweitzer, a fiú anyja az AFP francia hírügynökségnek.

Étienne Kapikian, a Météo France, a francia meteorológiai szolgálat munkatársa szerint meglepő, de nem lehetetlen, hogy egy ilyen könnyű tárgy több ezer kilométert tegyen meg a magasban fúvó szelekkel.

"Csak találgatni lehet, elképzelhetjük például, hogy a léggömböt Kelet-Európába, majd Oroszország északi részébe fújta a szél, ahonnan az északi-tengeri partvidék mentén haladt, majd Alaszkán keresztül Chicagóba jutott".

A titokzatos amerikai levélíró nem adta meg sem a családnevét, sem a címét. "Szeretnénk megismerni, de mintha tűt keresnénk a szénakazalban" - mondta Nadine Schweitzer.

Schweitzerék nem adták fel a reményt, hogy megtalálják Stephanyt. Egy chicagói ismerős "várhatóan megírja Florian és Stephany történetét egy helyi lapban. Azután ott vannak a közösségi portálok is. Talán kapunk választ" - mondta Nadine, az Atlanti-óceán túlpartjára küldendő újabb "palackpostáról".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×