eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Most nyaral? Ezt kapja az időjárástól

Sok napsütés és 30 fok körüli meleg várható július utolsó hetében.

A következő napokban is lehetnek elszórtan záporok, zivatarok. Ezzel együtt viszont július utolsó hetében sok napsütésre és 30 Celsius-fok körüli melegre lehet készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a Tiszántúlon várható több napsütés. A Dunántúlon többfelé, másutt helyenként záporra, zivatarra is számítani lehet. A Tiszától nyugatra eső területeken felhőszakadás is lehet. A felhőszakadás veszélye miatt tizenhárom megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala - és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést is kiadott hétfőre a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Hétfőn a leghűvösebb órákban 15-22 fok lehet, - mint megjegyezték - a nagyvárosokban és a vízpartokon nem hűl 20 fok alá a levegő. A nappali maximumok 28-33 fok között alakulnak. A hőség veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna megyére a tartós hőség miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, mivel ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat.

Kedden a többórás napsütés mellett elszórtan valószínű zápor, zivatar (nagyobb eséllyel a Dunántúlon). A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között alakul.

Szerdán is napos idő várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 16-21 fok között valószínű, a nappali maximumok 28-33 fok között alakulnak.

Csütörtökön már csak néhány órára süthet ki a nap, többfelé várható zápor, zivatar. Helyenként a szél is megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghűvösebb órákban 16-21 fok lehet. Napközben az Alföldön 29-32, másutt 26-29 fokig melegszik a levegő.

Pénteken ismét napos idő várható. Helyenként - nagyobb eséllyel keleten - fordulhat elő zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között valószínű.

Néhol szombaton és vasárnap is lehetnek záporok, zivatarok, de emellett mindkét napon többnyire napsütéses lesz az időjárás. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 14-19, vasárnap 15-21 fok között alakul. Szombaton 29-33, vasárnap 30-34 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×