eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nagyon szomorú lesz a nyaralás végén, ha erre nem figyel!

A hurka, a kolbász, a sült szalonna egyaránt megengedhető táplálék, amikor nyaral az ember, de azért célszerű ezekből mértéket tartani - figyelmeztetett a dietetikus. Miháldy Kinga, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársa ugyanakkor az emberi szervezet jelentős folyadékigényére hívta fel a figyelmet az InfoRádió Családi hét című, hétfő este hallható magazinjában.

Miháldy Kinga kiemelte, fontos gondoskodni a gyerekek és az idősek folyadékfogyasztásáról.

A gyerekeknél még nem alakult ki a folyadékivás szokása, meg kell tanítani nekik, itatni, kínálni kell őket. Az idősek pedig elfelejtkeznek arról, hogy folyadékot kell inniuk, ez sokszor keringési problémákat tud okozni. Szédülnek, vérnyomás problémáik lesznek, sok bajt tud okozni, ha nincs megfelelően hidratálva a szervezet.”

A nyáron kedvelt sütögetés, bográcsozás esetére a dietetikus a natúr, pácolt húsokat javasolja, salátával, majd gyümölcsdesszerttel.

Alkalmanként nyugodtan lehet grillkolbászt, pici szalonnát enni, nincs ezzel semmi baj. Nyaralunk, pihenünk, ez az időszak arról szól, hogypihenünk, kikapcsolódunk, jól érezzük magunkat. Ám minden este ez nem szerencsés. Törekedjünk arra, hogy egészségesen is táplálkozzunk, többet mozogjunk, sétáljunk, a bevitt és a leadott energia egyensúlyban legyen. Ne érezzük a nyaralás végén, hogy öt kilóval nehezebben térünk haza.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársa arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyár lehetőséget ad arra is, hogy mozogjunk: ússzunk, biciklizzünk. Ez az időszak az, amikor felkészülünk egy újabb hosszabb munkafolyamatra, testileg, lelkileg fel kell töltődnünk.

Nem jó, ha azt érezzük a végén, hogy elfáradtunk a sok evés-ivásban, hanem valóban kipihenten térjünk vissza a szabadságról” -hangsúlyozta Miháldy Kinga.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×