eur:
389.5
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kibővül a budapesti akut sebészeti ellátás

Áprilistól átalakul a sebészeti ellátás Budapesten. A betegek akkortól nem csak néhány, előre kijelölt kórházban, hanem valamennyi kórházban, a nap 24 órájában megkapják a szükséges sebészeti ellátást - mondta el az InfoRádiónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az eddigi gyakorlattal ellentétben minden kórház sebészeti osztálya 24 órás ügyeletet tart majd, és folyamatosan ellátja az akut és krónikus betegeket a hozzá tartozó területről. Ez áprilistól ugyanúgy történik majd a fővárosban, mint a Budapesten kívüli kórházak esetében - mondta el a szóvivő.

A Népszabadság pénteki számában azt írta, hogy áprilistól megszűnik Budapesten a sebészeti ügyeleti rendszer, a műtétre szorulókat saját ellátási területéről minden fővárosi kórháznak meg kell operálnia bármikor a nap folyamán. A változásról az Országos Mentőszolgálat tájékoztatta az intézményvezetőket.

A lap birtokába került levél szerint a változás egyelőre csak a sebészeti ügyeletet érinti. A jövőben a mentő a beteg állandó lakhelye szerinti illetékes kórházba viszi az akut sebészeti ellátásra szorulókat. Akiknek nincs bejelentett lakcímük a fővárosban, azokat abba a kórházba viszik, amelynek a körzetében rosszul lettek.

"Az általános és hasi sebészeti ügyeleti rendszer az érintett kórházi vezetőkkel hónapokkal ezelőtt, előre egyeztetve április 1-jétől úgy alakul át, hogy a betegek Budapesten nem csak néhány, naponta változó, de előre kijelölt kórházban, hanem valamennyi, sebészeti ellátásra alkalmas kórházban, a nap 24 órájában megkapják a szükséges sebészeti ellátást" - reagált erre Győrfi Pál. Hangsúlyozta, hogy a baleseti sebészeti, érsebészeti, idegsebészeti és szívsebészeti ellátás és sebészeti járóbeteg-ellátás változatlan rendben működik tovább.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×