eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Miért jó éjszaka állatkertbe menni?

Egyre népszerűbbek az állatkertek éjszaka, mármint különleges éji bemutatóik és programjaik az Egyesült Államokban.

Az érdeklődőket nem zavarja más látogatók tömege és zaja, egész más, nyugodtabb, éji arcát mutatja az állatkert annak éjszakára megelevenedő lakóival. A programokban alvás is szerepel, ez különösen a gyerekek körében népszerű, mivel fákra épített házikókban éjszakázhatnak.

A kalandtól jobban tartanak szüleik, mint a kicsik, csak nagyon ritkán fordul elő, hogy egy-egy gyereknek annyira inába száll a bátorsága, hogy telefonálni kell szüleinek. Természetesen felnőttek is éjszakázhatnak a nonstop állatkertekben, ha nem bánják, hogy "papagájvekkerre" ébrednek már hajnali fél négykor, amikor az egzotikus madarak fülsiketítő rikácsolásba kezdenek.

Az éjszakai nyitást a philadelphiai állatkert kezdte, amely egyébként is a legelső volt az egész kontinensen. 1300 állata van, emberek pedig már jó húsz éve látogathatják éjjelente is. A denveri állatkert 1998-tól nyitotta meg magát az "éjjeli baglyok" előtt, 4 ezer állata között természetesen akadnak valódi éjszakai baglyok is. Éji programjai annyira népszerűek, hogy más és távoli államokból is érkeznek ide látogatók

Legutóbb a New York-i Queensi Állatkert nyílt meg éjszakára is. A siker akkora, hogy jövő nyáron folytatódik az "éjszakai gyakorlat".

Ami a jegyárakat illeti, 45-85 dollárba - 9-17 ezer forintba - kerül fejenként egy-egy állatkerti éj.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×