eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szombattól nem áll meg a HÉV a Margit hídnál

A Margit híd felújításához kapcsolódó munkálatok miatt 2011. július 2-ától várhatóan július 31-ig a Margit híd, budai hídfő HÉV megállóhelynél a Szentendréről, Békásmegyerről, illetve a Batthyány térről induló szerelvények egyik irányban sem állnak meg. Ezen időszak alatt HÉV-pótló autóbuszok szállítják az utasokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A Margit híd európai uniós támogatással megvalósuló felújításának következő lépéseként megkezdődik a HÉV aluljáró felújítása a budai hídfőnél, amely során a HÉV peronokra vezető két lépcső, valamint a villamos peronokra vezető lépcsőpárt 2011. július 2-án üzemkezdettől várhatóan 2011. július 31-ig lezárják. A szentendrei HÉV vonalán HÉV-pótló autóbuszok közlekednek a Szépvölgyi úti HÉV-megálló és a Nyugati pályaudvar között.

A H5 jelzésű pótlóbuszok útvonala a Nyugati pályaudvar végállomásról indulva: Nyugati pályaudvar M vá. - Szent István körút - Margit híd - Germanus Gyula park - Árpád fejedelem útja - Zsigmond tér - Lajos utca - Szépvölgyi út H vá.

Megállóhelyek:

Nyugati pályaudvar vá.: 206-os felszállóhelye
Jászai Mari tér: 91-es, 191-es, 291-es, 206-os megállóhelye
Margit híd, budai hídfő: 206-os megállóhelye
Szépvölgyi út vá.: ideiglenesen létesített kettős megállóhely a Szépvölgyi úton a Lajos utca és Árpád fejedelem útja között

Útvonal a Szépvölgyi útról: Szépvölgyi út H vá. - Árpád fejedelem útja - Margit híd déli felhajtó - Margit híd - Szent István körút - Nyugati pályaudvar M vá.

Megállóhelyek:

Szépvölgyi út H vá.: ideiglenesen létesített kettős megállóhely a Szépvölgyi úton a Lajos utca és Árpád fejedelem útja között
Margit híd, budai hídfő: 86-os, 160-as, 260-as autóbuszok megállóhelye
Margit híd, budai hídfő: 91-es, 191-es, 291-es megállóhelye
Jászai Mari tér: 91-es, 191-es, 291-es, 206-os megállóhelye
Nyugati pályaudvar M vá.: leszállóhely

A pótlóbuszok indulása a Szépvölgyi út ideiglenes végállomáson a HÉV szerelvények érkezéséhez igazodik.

A HÉV aluljáró lezárása a gépjármű-, villamos- és kerékpáros forgalmat nem érinti.

Az ideiglenes forgalmi rendről bővebb információt a BKV honlapján, a www.bkv.hu oldalon találhatnak, valamint továbbra is érdemes előzetesen tájékozódni a FÕVINFORM, illetve az ÚTINFORM híradásaiból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×