eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Milyen magyarázattal állnak elő a segélycsalók?

"Nem ablakpucoláshoz használok létrát, csak a hátfájásom kezelésére cipelem" - többek közt ezzel próbálta megcáfolni, hogy feketén dolgozik egy munkanélküli-segélycsa(po)ló brit férfi.

Nagy-Britanniának évente 1,6 milliárd fontjába - csaknem 500 milliárd forintba - kerülnek a táppénz- és egyéb segélycsalók. Az illetők legkirívóbb magyarázataiból a szigetország kormánya sikertelenségi toplistát állított össze.

Jó pár férfi - amikor felesége feketemunkájáról kérdezik az ellenőrök - azzal hozakodik elő, hogy fogalma sem volt arról, neje dolgozni jár, mert az asszony munkaideje éppen egybeesett azzal, amit ő, a férj mindig a kerti fészerben tölt.

Akad, aki azzal magyarázta munkanélkülisége ellenére a foglalkoztatását, hogy ellopták az igazolványait, és valaki más dolgozhatott az ő nevében. Volt, aki egypetéjű ikertestvérére akarta kenni a feketemunkát, akadt, aki arra hivatkozott, hogy be nem vallott bérét ajándékba kapta, megint más azzal hozakodott elő: nem tudta, hogy még mindig munkanélküliként tartják nyilván.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×