eur:
400.88
usd:
367.19
bux:
74260.47
2024. október 14. hétfő Helén

Mire panaszkodunk a legtöbbet?

Fej, derék- vagy hátfájás, továbbá köhögés okozott panaszt legtöbb honfitársunknak - derül ki a Nielsen nemzetközi felméréséből. Osztoics Bernadett, a piackutató cég ügyfélkapcsolati igazgatója elmondta: az is kiderült, hogy a megkérdezettek többsége milyen szerekkel gyógyítja magát.

A Nielsen piackutató cég arra volt kíváncsi, hogy az emberek leginkább milyen fizikai fájdalomra panaszkodnak. A felmérésből kiderült, hogy a magyaroknál a leggyakoribb panasz a fej-, derék- és hátfájás - mondta az InfoRádiónak a cég ügyfélkapcsolati igazgatója, aki hozzátette: Európa többi országában is nagyjából ez a helyzet.

Osztoics Bernadett kiemelte: gyakran fordul elő, hogy recept nélkül kapható (úgynevezett OTC) gyógyszert vásárolunk a panaszok csillapítására. A megkérdezettek 57 százaléka mondta azt, hogy amikor fáj a fejük, ilyen terméket vásárol, és csak 22 százalék mondta azt, hogy egyáltalán nem használ vény nélkül kapható készítményt.

Derék- és hátfájásra a válaszadók 41 százaléka panaszkodott az elmúlt egy évben. Szintén gyakori panaszként fordul elő a köhögés, illetve a reumatikus, köszvényes fájdalom, amely Magyarországon az európai átlagnál valamivel gyakrabban jelentkezik.

Osztoics Bernadett hangsúlyozta: nem kirívó, hogy Magyarországon ennyire kedveltek az OTC-termékek, mert Európában is gyakran használják ezeket a gyógyhatású, vény nélkül beszerezhető szereket.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet
Bolla Tibor az InfoRádióban

A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet

Hétfőn először ült össze főváros Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottsága, amelynek ülésén úgy döntöttek, megvizsgálják, hogy a múlt héten nyilvánosságra került HÉV-vonalak ritkítása ügyében a főváros tudna-e segíteni a felszabaduló régi villamosaival.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×