eur:
400.58
usd:
366.27
bux:
74035.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Beindult a síszezon Bánkúton

Beindult a síszezon a Borsod megyei Bánkúton, a bükki síparadicsomban.

Szombaton sikerült két felvonót üzembe helyezni, és előkészíteni a pályákat, így vasárnap reggeltől már ezekkel a felvonókkal várják a téli sportok kedvelőit Bánkúton. A hó kitűnő állapotú, mintegy 25 centiméteres a vastagsága - mondta a síközpont vezetője.

Kovács Zoltán hozzátette: amíg az időjárás engedi, folyamatosan működnek majd a felvonók, és igény, illetve lehetőség szerint igyekeznek a munkával, hogy a többit is üzembe állítsák.

Emlékeztetett arra, hogy idén veszélybe került a síszezon, mert ismeretlenek ellopták a légvezetékeket, és az alumíniumfüggesztékek egy részét is lefűrészelték a sícentrumban. A tolvajok jószerivel minden föld feletti és föld alatti kábelt elvittek. A több mint két kilométernyi hosszúságú kábel, a hozzá tartozó kapcsolók és más berendezések pótlására a síklubnak nem volt anyagi forrása, de számos segítő és támogató jelentkezett, hogy pótolják a veszteséget.

Címlapról ajánljuk

A hurrikán fogságában a magyar csillagász

A szélnél is sebesebben terjednek az álhírek a Floridában pusztító hurrikánról – mondta az InfoRádióban Kiss László csillagász. A HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója Orlandóban egy szállodában vészelte át a hatalmas vihart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×