eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Miért hiszik a kövér nők, hogy soványak?

Négy túlsúlyos nő közül egy úgy gondolja, hogy sovány - állítják amerikai kutatók, akik szerint a kövérség annyira megszokottá vált, hogy jelentősen módosult az egészséges testsúlyról alkotott kép.

A Texasi Egyetem kutatói kétezer nőt kérdeztek meg testsúlyukról, étrendjükről, és arról, végeznek-e rendszeres testmozgást. Az eredmény szerint sok nő nem tudja, hogy normális-e a testsúlya, vagy sem.

Mivel egyre több az elhízott, sok nő a kövérséget normálisnak látja - értékelte Mahbubur Rahman, az Obstetrics and Gynaecology című szaklapban megjelent tanulmány társszerzője, aki hozzátette: a túlsúlyos nők 25 százaléka rosszul ítéli meg a testsúlyát, míg ez a normál testalkatú nők csak 16 százalékára jellemző.

Kiderült, hogy leginkább a spanyolajkú és afroamerikai túlsúlyos nők azok, akik alábecsülik a testtömegüket. Érdekes, hogy azoknál az egészséges testalkatú nőknél, akik úgy gondolják, hogy kövérek, kétszer nagyobb a gyakorisága a fogyókúrának és a cigarettázásnak, mint azoknál a hölgyeknél, akik kövérek, de soványnak tartják magukat.

Szakértők szerint azok, aki rosszul ítélik meg testsúlyukat, kevesebb egészséges ételt esznek és nem is mozognak annyit, ezzel pedig növelik a szívbetegségek, a kettes típusú diabétesz és egyéb súlyos egészségügyi problémák kialakulásának az esélyét.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×