eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megnyitják az eplényi síarénát

Vasárnap 10 órától megnyitják a bakonyi, Eplény község határában lévő síarénát - tájékoztatta a Nordica Skíaréna Kft. marketing menedzsere szombaton az MTI-t.

Palitz Izabella elmondta: a három különböző nehézségi fokozatú pályán 4,5 kilométernyi hosszan síelhetnek az érdeklődők. Hozzátette: a 10 órakor tartandó nyitásra sajtótájékoztatót is egybehívtak, amelyen az új szezonra elvégzett fejlesztéseikről és a 2011. évi programjaikról beszélnek majd.

A 2006. óta üzemelő eplényi sípályát folyamatosan fejlesztették, s mára azt ország legkorszerűbb sícentruma alakult ott ki - mondta a menedzser. Hangsúlyozta: három csákányos lifttel rendelkeznek, de a tavalyi szezonban már működött az új, négyüléses felvonó is. Kialakították a hóágyúrendszert is, így már negyven hóágyú áll rendelkezésükre, ha szükséges - mondta.

A vendégek kényelmét szolgálja egy 150 személy befogadására alkalmas étterem, s más vendéglátóhely is, valamint négy parkoló, kölcsönző és a snowboard-park is - tájékoztatott Palitz Izabella.

Mint elmondta: Eplényben egyszerre több ezer vendéget tudnak fogadni, s a kezdőknek például zárt oktató terület áll rendelkezésükre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×