eur:
399.93
usd:
365.61
bux:
73934.31
2024. október 10. csütörtök Gedeon

A fogyasztóvédők szerint megtévesztő lehet a Magyar Posta

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége szerint a Magyar Posta nem tájékoztatja kellőképpen a fogyasztókat, amikor a SzerenCSEKK nevű játékban való részvételre hívja fel őket, ez pedig megtévesztő lehet.

A szövetség közleménye szerint a Magyar Posta SzerenCSEKK nevű nyereményjátékával azt ígéri a sárga csekkek kitöltői számára, hogy a befizetett összeget visszanyerhetik minden nap.

A fogyasztók a kitöltendő formanyomtatványt automatikusan és ingyenesen kapják meg a befizetett csekkek után, emiatt joggal gondolhatják, hogy maga a játékban való részvétel is ingyenes.

Bármennyire is ingyenesnek látszik azonban a részvétel, mégsem az. Ugyanis a játékban a kitöltött szerencse csekkek feladásával lehet részt venni, amely viszont 80 forint - hívják fel a figyelmet a közleményben.

Ha valaki olyan szerencsés, hogy visszanyerhetné az adott összeget, a pénzhez csak bizonyos feltételekkel juthat hozzá. A játékszabályzat ugyanis egyértelműen kimondja, hogy csak úgynevezett Posta Kártyán kapható meg a nyeremény. Ha pedig ilyen nincs, akkor a sorsolást követő 30 napon belül postai folyószámlát kell nyitni, és ezzel egy időben Posta Kártyát kell igényelni.

A Magyar Posta cáfol

A Magyar Posta illetékes szakemberei cáfolják, hogy az említett kampányról a tájékoztatás hiányos lenne, és sérelmesnek tartják azt is, hogy a FEOSZ részéről senki nem kért az ügyben felvilágosítást, állásfoglalást vagy nyilatkozatot a Magyar Postától - írta közleményében a cég.

A Magyar Posta a szerencsejáték szervezését meghatározó törvényi előírások alapján, az abban előírtak teljes körű betartása mellett hirdette meg ajándéksorsolásos akcióját. A szerenCSEKK, mely a játék részvételi kuponjaként szolgál, valóban díjmentesen kapható, de ahhoz, hogy a játékos a sorsolásban részt tudjon venni, a kupont postai úton be kell küldenie a megadott címre. A különféle nyereményjátékokban való részvételhez a játékok szervezői számos esetben határozzák meg a postai úton történő kuponbeküldést, mint a játékban való részvétel eszközét.

A szervező a www.posta.hu oldalon megtalálható hivatalos játékszabályzatában, valamint a postákon elérhető szórólapokon, plakátokon is egyértelműen felhívja a játékosok figyelmét arra, hogy mit kell tenniük a játékban való részvételhez: "A játékban csak a postai bélyeggel ellátott és olvashatóan kitöltött szerenCSEKKet beküldők vehetnek részt." A fentieken túl a postákon dolgozó kollégák is segítenek a teljes körű tájékozódásban.

A nyertes a nyereményét Posta Kártyán tudja átvenni, mert pénznyereményt ajándéksorsolás keretében kisorsolni nem lehet, hiszen ezt a szerencsejáték-törvény kifejezetten tiltja.

A postai folyószámla nyitásának és a Posta Kártya igénylésének díját a Magyar Posta teljes egészében átvállalja, tehát a nyertest semmilyen további költség nem terheli, nyereményét nettó összegként teljes egészében kézhez kapja - írja közleményében a cég.

Címlapról ajánljuk
Hurrikánhelyzet Floridában: már többen meghaltak

Hurrikánhelyzet Floridában: már többen meghaltak

Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ közlése szerint a floridai Siesta Key közelében érte el a partot a Milton hurrikán. Kettes erősségűvé sorolták át, de így is szélsőséges szeleket és villámárvizeket okozhat. Pontos számokat még nem közöltek, de a hatóságok azt megerősítették, hogy St. Lucie megyében többen meghaltak.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×