eur:
399.48
usd:
363.85
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Kedvezményes belépő - nagyiknak és unokáknak!

Novemberben is jelentős kedvezményekkel várja az Állatkert a nyugdíjasokat és a velük érkező unokákat. A nyugdíjasok a szokásos ár feléért válthatnak belépőjegyet, az unokáknak pedig harmadával kerül kevesebbe a belépés.

Novemberben is kedvezményes nyugdíjas- és unokabelépőket kínál a Fővárosi Állat- és Növénykert. A nyugdíjasok a szokásos, a felnőttjegyhez képest már eleve kedvezményes árú (1390 Ft) belépőjegy helyett feleannyiért (700 Ft) látogathatják a városligeti intézményt.

Kedvezményt kapnak a velük érkező, 14 éven aluli unokák is, az ő számukra a szokásos belépődíjhoz (1390 Ft) képest majdnem 30 százaléknyi a kedvezmény (990 Ft a jegy ára).

Az Állatkert éttermében kedvezményes nyugdíjas menüvel várják a szépkorúakat, mi több, még az ajándékboltban is kedvezményt kapnak - közölte Hanga Zoltán szóvivő.

A kedvezményes időszakot még októberben hirdette meg az Állatkert, ám a "Nyugdíjas Hónapok" elnevezésű időszak egészen november végéig tart. A nyugdíjasok számára kínált őszi kedvezmények immár hagyományosnak számítanak az intézmény életében. Az Állatkert igazgatósága ilyenkor arra biztatja a szépkorú látogatókat, hogy unokával, vagy akár csoportosan keressék fel a kertet, és hozzák magukkal azokat a nyugdíjas barátaikat is, akik - közeli hozzátartozó híján - máskor el sem jutnának a városligeti intézménybe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×