INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Megnyílt a Szeretetposta Nagykarácsonyban, startolt a Postangyal

InfoRádió / MTI
Ismét megnyílt Nagykarácsonyban a Szeretetposta.

A Magyar Posta immár 21. alkalommal várja kis és nagy ügyfeleit, hogy karácsonyi bélyegzővel láthassa el a leveleket, a képeslapokat. A hagyományoknak megfelelően az ünnepi küldeményeket minden héten más-más grafikájú lenyomattal továbbítják. Az idei bélyegzőket Baticz Barnabás grafikus tervezte, és a korábbiaktól eltérően nem feketék, hanem zöldek.

Az is hagyomány már, hogy a Magyar Posta karácsonyi forgalmi bélyeget bocsát ki az ünnep tiszteletére. Idén két, stílusában teljesen eltérő bérmentesítő nyomatot vásárolhatnak az érdeklődők, a felhasználók és a gyűjtők a postákon. A 75 Ft-os címleten - Hajdú József művészfotója alapján - Feszty Masa festőművész Úti Boldogasszony kegyképe látható. A 100 Ft-os bélyegkép karácsonyi hangulatot idéző, játékos grafikai kompozíciót ábrázol. Az elsőt Baticz Barnabás, a másodikat Benedek Imre tervezte. A 75 Ft-os a Pénzjegynyomdában, a 100 Ft-os az Állami Nyomdában készült.

Ismét meghirdette a Magyar Posta Postaangyal akcióját. Idén az adventi hetekben minden Start illetve Start plusz módon feladott csomag bérmentesítéséből 40 Ft-ot félretesz a társaság. Az így összegyűlt pénzt csecsemőéletmentő berendezés vásárlására ajánlja fel a posta az Országos Mentőszolgálatnak. Tavaly 9 millió forint gyűlt össze, amelyből lélegeztetőgépet vettek egy veszprémi mentőkocsiba. Idén várhatóan hasonló berendezéssel szerelnek fel egy debreceni mentőautót koraszülöttek ellátásra.

A Postaangyal az idén 4 éves, 2006-ban "született". Más módon már korábban is részt vett önálló karitatív akciókban a Magyar Posta. Legelőször 1913-ban bocsátott forgalomba 2 filléres feláras bélyeget a társaság. Akkor a Krassó-Szörény vármegye árvízkárosultjainak gyűjtöttek pénzt.

A címlapról ajánljuk