eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb ürügy a csokievésre

Nem elég, hogy védi a szívet és javítja az erek működését, még a bőrnek is jót tesz az étcsokoládé, pontosabban az abban eredetileg megtalálható flavonol. A rossz hír az, hogy az anyagot keserű íze miatt a gyártók általában eltávolítják a termékeikből.

Itt az újabb ürügy a csokievésre: egy új kutatás szerint naponta néhány kockányi finomság késlelteti a ráncok kialakulását, mivel védi a bőrt a napfény okozta öregedés ellen.

A vizsgálat egy londoni bőrgyógyászati magánklinikán készült, és eredményeiből arra lehet következtetni, hogy a csokoládé - pontosabban az abban található flavonol nevű anyag - a daganatos betegségek megelőzésében is segíthet.

A kutatás során az önkénteseknek csokoládét adtak, majd megvizsgálták, hogyan hat a bőrükre a napfény. Azoknak a résztvevőknek, akik flavonolban gazdag csokit kaptak, jobbak lettek az eredményeik.

Van azonban egy kis probléma - figyelmeztetett már tavaly a tekintélyes angol orvosi folyóirat, a Lancet: a kakaóbabban nagy mennyiségben megtalálható antioxidáns hatású anyagot ugyanis a gyártók keserű íze miatt eltávolítják a csokoládéból. Az édesség ugyanakkor sok cukrot és zsírt tartalmaz, ami viszont károsítja a szívet és az ereket.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×