eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Le akar szokni? Ne váltson előtte gyenge cigarettára!

Hatvan százalékkal kisebb a dohányzásról való leszokás esélye, ha az abbahagyás állomásaként gyengébb cigarettára váltunk, mintha közvetlenül az erősebb cigarettát tennénk le - állítja egy tanulmány.

Hilary Tindle, a Pittsburghi Egyetem orvostudományi karának professzora a kutatás során 31 ezer dohányost vizsgált, akiknek 38 százaléka váltott gyengébb cigarettára a közelmúltban. Ezek közül 43 százalék nevezte meg a dohányzásról való végleges leszokást a váltás egyik indítékaként.

A Tobbaco Control című lapban publikált tanulmány fő megállapítása szerint annak ellenére, hogy a gyengébb dohányra váltók körében 58 százalékkal nagyobb a cigarettázásról leszokni kívánók aránya, valójában 60 százalékkal kisebb eséllyel járnak sikerrel mint azok, akik egyből az eredeti, erősebb bagóról mondanak le.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×