eur:
392.69
usd:
366.01
bux:
66453.28
2024. április 26. péntek Ervin

A ruhavásárlást csak a vékonyak élvezik

Sok nő mondogatja, hogy az áruházak akciói valódi terápiát jelentenek, hiszen néhány kedvezményes árú ruhadarab vagy kiegészítő beszerzésének hangulatjavító hatása van. Egy ausztrál felmérés azonban arra világít rá, hogy igazán csak a vékony testalkatúak élvezik a "vásárlókúrát".

A vékony testalkatú nők jobban szeretnek ruhát próbálni és vásárolni, mint a súlyfelesleggel küzdő társaik - derült ki az ausztráliai Flinders Egyetem felmérésből, amelyben 150 nőt kérdeztek meg arról, menyire élvezi a ruhavásárlást. A hölgyek legtöbbje normál testalkatú volt, de a felmérésben részt vettek túlsúlyosak és elhízottak is.

Feladatuk az volt, hogy egytől ötig skálán értékeljenek olyan mondatok, mint például hogy  "Többnyire pozitív élmény számomra a ruhavásárlás". Az eredmény szerint a vékonyabb nők sokkal örömtelibbnek értékelték a vásárlást, mint azok, akiknek nagyobb méretű ruhákat kell magukkal vinni a próbafülkébe.

Az átlagos pontszám egyébként hármas volt, ami jelzi, hogy összességében a nők ambivalens érzésekkel viseltetnek a ruhavásárlás iránt, vagyis túlzott az a közvélekedés, hogy a vásárlás terápiaként szolgál a hölgyek számára.

A Body Image című szaklapban megjelent tanulmányban Marika Tiggemann, az egyetem professzora hangsúlyozta: a felmérés rávilágított arra, hogy a túlsúlyos nőknek korántsem élvezet a ruhavásárlás. "Nekik nehéz olyan göncöt találniuk, amely méretben jó és még jól is áll rajtuk, éppen ezért számukra negatív élmény a vásárlás" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×