eur:
389.75
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Különleges a denevérek szexuális élete

Az orális szex gyakran előfordul az emberi szexuális kapcsolatokban, az állatvilágban azonban meglehetősen ritka. Nem így a rövidorrú repülőkutyáknál, egy Kínában élő gyümölcsevő denevérfaj egyedeinél.

Az aktus meghosszabbítása és gyakoribbá tétele céljából a kínai gyümölcsevő denevérek nőstényei gyakran alkalmazzák az orális szexet - állapították meg kutatók, hangsúlyozva mindennek az evolúciós előnyeit.

Az orális szexről általában azt gondolják a tudósok, hogy az evolúció szempontjából nincs jelentősége. Az embereknél az előjáték részének tekintik, csak az élvezetet növeli, az állatvilágban pedig igen ritka, a többi mellett egy csimpánzfajnál fedezték fel, hogy a nőstények szájukkal is érintik a hímek péniszét.

Most azonban a kutatók megállapították, hogy a kifejlett rövidorrú repülőkutyáknál igen gyakori az ilyen aktus.

Az aktív életüket éjjel élő és gyakran megközelíthetetlen denevérfaj megfigyelése igen nehézkes, ezért a kutatási eredmények a vizsgálatokat végző etológusokat is meglepte. A kínai Kanton tartomány egyik kutatóintézet munkatársai a többi mellett azt figyelték meg, hogy a leggyakrabban fejjel lefelé lógó állatok a szexuális aktus közben előfordul, hogy változtatnak ezen a testhelyzeten.

Azt is kimutatták, hogy azoknál az egyedeknél, amelyeknél hosszabb ideig tart a felláció, gyakoribb a szexuális élet. Ezzel bizonyították, hogy igen is van evolúciós jelentősége az orális szexnek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×