eur:
393.14
usd:
367.19
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

A Facebook 711 millió dolláros kártérítésre számíthat

Hatalmas, 711 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy kaliforniai bíróság a kéretlen internetes reklámok, a spamek miatt a Facebook közösségi oldal számára. A Facebook Sanford Wallace internetes marketinggel foglalkozó férfit fogta perbe, amiért cége engedély nélkül fért hozzá a felhasználók profiljához.

Sanford Wallace a nagy összegű kártérítés mellett további - akár letöltendő - büntetésre is számíthat, a bíróság megsértése miatt ugyanis a San José-i testület az amerikai igazságügyi minisztériumhoz utalta az ügy folytatását.

Az internetes marketinggel foglalkozó Wallace állt a Spam King és a Spamford spames vállalatok élén, a cégek a kilencvenes években naponta 30 millió levélszemetet küldtek szét.

Wallace korábban már többször állt bíróság előtt, 2008-ban a MySpace közösségi oldal fogta perbe, szintén a spamek miatt. A bíróság akkor 230 millió dolláros kártérítésről döntött.

"Nem számítunk arra, hogy hozzájutunk az összeg nagy részéhez, de arra igen, hogy a döntés továbbra is elriasztja ezeket a bűnözőket" - írta blogbejegyzésében Sam O'Rourke, a Facebook egyik vezetője. "Ez fontos győzelem a spamek elleni harcunkban" - tette hozzá.

A megítélt 711 millió dolláros összeg a második legnagyobb bírság, amelyet a kéretlen, és legtöbbször hamis reklámlevelekkel kapcsolatban megítéltek. 2008 novemberében szintén a Facebook javára ítélt meg 873 millió dollár kártérítést a bíróság. Akkor Adam Guerbuezt és vállalatát marasztalta el egy bíróság, amiért szexuális tartalmú üzenetekkel bombázták a felhasználókat.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×