eur:
389.85
usd:
362.91
bux:
68088.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ázsiai elefántok érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba

Három nőstény elefánttal gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark állatgyűjteménye; a korábban az egyik spanyolországi állatkertben lakó, harmincéves elefántok a fajmegmentési program segítségével kerültek a szabolcsi megyeszékhelyre.

A 3800 kilogramm tömegű Jázmin, a 4500 kilogrammos Motki, a és a mintegy a 4000 kilós Tanya kétnapos utazás után érkezett a Nyíregyházi Állatparkba, amely velük és a nyáron árván maradt kétéves afrikai elefántborjúval együtt az ország legnagyobb elefánt- és vastagbőrű gyűjteményét tudhatja magáénak.

Az Európai Fajmegmentési Program keretében átszállított, harmincas éveikben járó elefánthölgyek lesznek az első lakói a jövő tavasszal átadásra kerülő Zöld Piramisnak - mondta az MTI-nek Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark közönségkapcsolati osztályvezetője a vasárnap megtartott sajtóbemutatón. Az afrikai és ázsiai elefántfaj egyszerre történő tartásával mindössze tíz állatkert büszkélkedhet Európában; Nyíregyházán nyolc gondozó foglalkozik a tágas kifutókkal ellátott, ám különböző helyeken elhelyezett elefántokkal. A két fajta egyébként megérti egymás nyelvét, természetes élőhelyükön hatvan, fogságban pedig akár negyven-negyvenöt évig is élhetnek.

A fajták jól elkülöníthetőek egymástól a testalkatuk és fülméretük alapján, emellett az ázsiai elefánt kisebb tömegű és sokkal szelídebb afrikai rokonánál, hiszen Indiában a fairtásoknál és az építkezéseknél munkára is használják őket - tette hozzá az osztályvezető. Az elefánttehenek békés természetét legkorábban tavasszal tapasztalhatják meg testközelből a látogatók, hiszen ekkor nyílik meg az egyedülálló elefántlovaglási lehetőség az állatparkba betérők számára.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×