eur:
389.85
usd:
362.91
bux:
68088.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szlovákiában már a hétvégén beindult a síidény

Szlovákiában már a hétvégén beindult az idei síidény. Kérdés azonban, meddig tart majd a korai tél.

Soha ilyen korán még nem lehetett Szlovákiában síelni, mint az idén. A múlt heti erős lehűlésnek és a kiadós havazásnak köszönhetően a hegyekben csaknem egyméteres hóréteg várta a téli sportok szerelmeseit. Az idénynyitót ezúttal nem a Csorba-tónál, hanem a Magas-Tátra keleti részében, Zdiarban tartották, ahol szombaton és vasárnap az összes felvonó üzemelt.

A két nap alatt több mint ezer látogatót fogadtak. Elindították a felvonókat több kisebb árvai és kiszucai síközpontban is. Ilyen korai idénykezdetre még a legidősebb helyi lakosok sem emlékeznek. A szakemberek szerint azonban a korai tél nem lesz hosszúéletű, a következő napokra a meteorológusok érezhető felmelegedést jósolnak, várható, hogy a hóréteg gyorsan fogyni kezd.

A nagy síközpontok a Magas- és az Alacsony-Tátrában ezért inkább kivárnak az idénykezdettel, melyet általában november végére vagy december elejére terveznek. Hasonló volt a helyzet a hétvégén Csehországban is, az ország északi részén több síközpontban már fogadták a sportolni vágyókat, a hegygerinceken több mint egyméteres hóréteg várta sífutás kedvelőit.

Kérdés viszont, mennyire lesz tartós a szokatlanul korai tél. Jó hír azoknak, aki az idén télen a szlovák hegyekbe készülnek: a síbérletek ára tavalyhoz képes csökkent és a szállodák is jelentős engedményeket kínálnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×