eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

2012. december 21-én jön el a világvége

Internetes technológiával megjósolható, mikor következik be a világvége, mint ahogy pontosan előre jelezték a botok a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat és a 2004-es délkelet-ázsiai cunamit is - állítják az összeesküvés elméletek hívei.

A webbot olyan program, ami internetes tartalom célzott vizsgálata alapján, a megtörtént esetekről talált információk segítségével következtet majdani eseményekre.

A botok az összeesküvés elméletek hívei szerint pontosan előre jelezték 9/11-et és a 2004-es cunamit - mint ahogy azt is, hogy 2012 december 21-én jön el a világvége valamiféle kataklizma következtében.

A webbot eredetileg azért készült az 1990-es években, hogy előre jelezze a tőzsdei folyamatokat. A botok azóta pásztázzák a jelentősebb internetes oldalakat bizonyos kulcsszavak után kutatva és vizsgálják azok szövegkörnyezetét. Elméletileg ezzel megfejthető a "tömegakarat", mivel több ezer ember gondolataiba enged betekintést.

Természetesen használják a botokat jóslásra, a jövőben bekövetkező események előre jelzésére is, bár sokak szerint ez nonszensz. A módszer hívei azonban állítják: előre láttak bizonyos eseményeket. George Ure, a projekt mögött állók egyike szerint azt például már 2001 júniusában tudták, hogy 60-90 napon belül bekövetkezik egy "világfordító" esemény - ez lett 9/11.

Azt is állítják, hogy a botok segítségével előre jelezhetőek a természeti katasztrófák (megjósolták például a 2004-es cunamit és a Katrina hurrikánt). A legújabb "előrejelzés" szerint 2012. december 21-én jön el a világvége - talán a mágneses pólusok felcserélődése miatt. Ezt a dátumot jósolta meg az ősi maja naptár, a Jelenések könyve és a kínai Változások könyve (I Csing) is - tették hozzá.

A pólusok felcserélődése egyébként hiteles tudományos teória, eszerint azonban csak annyit lehet kijelenteni, hogy körülbelül ötezer év szükséges a teljes felcserélődési folyamathoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×