eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Marad a kánikula, erős lesz az UV-B-sugárzás

Kánikula várható az elkövetkezendő napokban, és erős lesz az UV-B-sugárzás - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Vadász Vilmos meteorológus közölte: este és holnap is lehet számítani zivatarokra.

Marad a kánikula az elkövetkező napokban is - közölte az InfoRádióval Vadász Vilmos meteorológus. Kifejtette: pénteken hidegfront éri el a Kárpát-medencét, de jelentős lehűlést nem hoz, az ország egyes részein mérsékli a hőséget.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa közölte: csütörtökön eleinte időnként, majd késő délutántól nyugaton, északon többször megnövekszik a felhőzet, estétől reggelig nyugaton, északnyugaton fordulhat elő zápor, esetleg zivatar.

Pénteken délután keleten is többször megnövekszik a felhőzet, napközben az Északi-középhegység térségében elszórtan, másutt helyenként várható zápor, zivatar. Délután többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, majd az északnyugatira, északira forduló szél többfelé megélénkül, főként a nyugati és középső országrészben időnként megerősödik. A zivatarokat kis területen viharos (60-85 km/h) széllökések, lokálisan jelentős mennyiségű csapadék (20 mm körüli), esetleg kisebb méretű jég kísérhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 28, 33 fok között várható, ennél hűvösebb északnyugaton és az Északi-középhegységben lehet - közölte Vadász Vilmos.

A meteorológus szólt arról is, hogy ismét erős UV-B-sugárzásra lehet számítani, ezért a déli órákban érdemes elkerülni a tűző napot.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×