eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mi az, ami még a víznél is jobban hidratál?

Vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyek még a víznél, sőt még a sportitalnál is hatásosabban töltik fel a szervezetet értékes anyagokkal.

Két vizsgálat (az Aberdeen és a Nápoly Egyetemé) is kimutatta: néhány gyümölcs- és zöldségfajta akár kétszer olyan hatékonyan hidratálhatja a szervezetünket, mint egy pohár víz. Ezek az egészséges harapnivalók sót, ásványi anyagokat és cukrot is tartalmaznak, vagyis úgy működnek, mint a sportolók által kedvelt izotóniás sportitalok.

A lista élén a görögdinnye áll, amely 92 százalékban tartalmaz vizet, 8 százalékban cukrot, és van még benne kalcium, magnézium, kálium és nátrium is, de ezeken kívül a C-vitamin és béta-karotin tartalma is magas.

A görögdinnyéhez hasonlóan a papaya is rendelkezik hidratáló tulajdonságokkal, a zöldségek közül pedig az uborkát említik, amely akár a víznél is képes jobban hidratálni a szervezetet. Szakértők két-három zellerszár elfogyasztását is javasolják, amely szintén feltölti a szervezetet nátriummal, magnéziummal és káliummal.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×