INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

112 éves amerikai örökölte meg a világ legöregebb férfija címét

InfoRádió / MTI
A 113 éves brit Henry Allingham halálával a 112 éves amerikai Walter Breuning örökölte meg a világ legidősebb férfija címet.

Az amerikai, aki 1896. szeptember 21-én látta meg a napvilágot, és még petróleumlámpánál tanult meg olvasni. Emlékszik arra, hogy nagyapja az 1860-ban kirobbant amerikai polgárháborúról mesélt neki, első szavazásakor pedig arra a Woodrow Wilsonra adta le voksát, aki 1913 és 1921 között volt az Egyesült Államok elnöke.
A Guinness Világrekordok Henry Allingham szombati halála után arról számolt be honlapján, hogy minden valószínűség szerint Breuningre száll a cím, de csak akkor jelentik be a változást, ha hivatalosan is megerősítik a rekordot.

A Montana állambeli Great Falls egyik nyugdíjas otthonában élő Walter Breuning naponta kétszer étkezik, és mindennap bevesz egy aszpirint. Az idős úr még mindig szívesen sétálgat az otthon termeiben, és rendszerint öltönyt, illetve nyakkendőt visel. Második emeleti lakrészébe is gyalog jut fel - igaz, lépcső helyett rámpán teszi meg az utat.

"Ha egészséges vagy, mindened megvan" - mondta a Great Falls Tribune című újságnak nyilatkozva. A hosszú élet nem adatott meg az öreg családtagjainak, apja ötvenévesen, anya 46 évesen hunyt el. Két fivére és két nővére hetvenes éveikben távoztak.

Breuning szerint a tevékeny test és szellem a hosszú élet titka, de emellett nem szabad sokat enni, és jónak kell lenni másokhoz - hangsúlyozta az idős ember.

A címlapról ajánljuk