eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

112 éves amerikai örökölte meg a világ legöregebb férfija címét

A 113 éves brit Henry Allingham halálával a 112 éves amerikai Walter Breuning örökölte meg a világ legidősebb férfija címet.

Az amerikai, aki 1896. szeptember 21-én látta meg a napvilágot, és még petróleumlámpánál tanult meg olvasni. Emlékszik arra, hogy nagyapja az 1860-ban kirobbant amerikai polgárháborúról mesélt neki, első szavazásakor pedig arra a Woodrow Wilsonra adta le voksát, aki 1913 és 1921 között volt az Egyesült Államok elnöke.
A Guinness Világrekordok Henry Allingham szombati halála után arról számolt be honlapján, hogy minden valószínűség szerint Breuningre száll a cím, de csak akkor jelentik be a változást, ha hivatalosan is megerősítik a rekordot.

A Montana állambeli Great Falls egyik nyugdíjas otthonában élő Walter Breuning naponta kétszer étkezik, és mindennap bevesz egy aszpirint. Az idős úr még mindig szívesen sétálgat az otthon termeiben, és rendszerint öltönyt, illetve nyakkendőt visel. Második emeleti lakrészébe is gyalog jut fel - igaz, lépcső helyett rámpán teszi meg az utat.

"Ha egészséges vagy, mindened megvan" - mondta a Great Falls Tribune című újságnak nyilatkozva. A hosszú élet nem adatott meg az öreg családtagjainak, apja ötvenévesen, anya 46 évesen hunyt el. Két fivére és két nővére hetvenes éveikben távoztak.

Breuning szerint a tevékeny test és szellem a hosszú élet titka, de emellett nem szabad sokat enni, és jónak kell lenni másokhoz - hangsúlyozta az idős ember.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×