eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Itt a Rubik-kocka utódja

Február 5-én, a nürnbergi nemzetközi játékkiállításon debütál Rubik Ernő új találmánya. A kattogó játékban három, egymásba zárt gömbből kell kiszabadítani hat színes golyót.

Néhány nap múlva bemutatják Rubik Ernő új találmányát: a Rubik 360 fantázianevű játékot várhatóan augusztustól forgalmazzák majd, de már most óriási az érdeklődés iránta.

A várakozások szerint az új eszköz átütő siker lehet, mivel sok hasonlóságot mutat a bűvös kockával. A játékot gyakorlatilag minden korosztálynak ajánlják.

A Rubik 360-ban három, egymásba zárt gömbből kell kiszabadítani hat színes golyót. Közben vigyázni kell, hogy a már helyére tett labda ne essen ki.

A hat szín és a kézmozdulatokkal irányítható játék a kockára emlékeztet, és legalább ugyanolyan elszántság és türelem kell a cél eléréséhez. Ráadásul kattogó zajjal is jár a gömbök tekergetése.

Ugyanakkor a bűvös kocka matematikai alapjaival szemben a 360 sokkal inkább a fizikára épül.

Az új találmányt a kétszeres brit Rubik-kocka bajnok, Dan Harris is tesztelte - a 24 éves rekorder a kockát tíz másodpercen belül rakja ki.

Elmondta: két napba tellett neki, mire először sikerült befejeznie a játékot, a második kirakáshoz néhány órára volt szüksége, de azóta pár perc alatt elkészül vele.

Azonban ő is úgy látja, hogy a Rubik 360 komoly függőséget okozhat: ha egyszer valaki elkezd játszani vele, nagyon nehezen tudja majd letenni - mondta.

Az új játék február 5-én debütál a nürnbergi nemzetközi játékkiállításon, és várhatóan augusztustól találkozhatunk vele a boltok polcain.

A Rubik 360-nak nem lesz könnyű megközelíteni a bűvös kocka eladási adatait: a magyar feltaláló leghíresebb játékából világszerte több mint 350 millió darabot adtak már el.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×