eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nagy veszélyeket rejt a túl korai császármetszés

Nagyon veszélyes lehet, ha a császármetszést túl korán végzik el az orvosok. A beavatkozás kockázata akár duplára is nőhet, ha például a megfelelő időpont előtt két héttel végzik el - derül ki egy amerikai vizsgálatból.

Egy amerikai felmérés szerint a császármetszések felét az anya maga kéri, holott nem feltétlenül lenne rá szükség, a beavatkozások harmadát pedig túl korán végzik el, ezzel komoly veszélynek teszik ki a csecsemőket.

Egy több mint 13 ezer ember bevonásával készült vizsgálat szerint a kockázatok megduplázódhatnak, ha a császármetszést a terhesség 37. hetében végzik el, míg a 39. héten már biztonságosnak ítéli a beavatkozást az amerikai nőgyógyászok egyesülete. A 38. héten elvégzett műtét kockázata másfélszer akkora, mint a 39-ediken végzetté.

A kutatás azt is megállapította, hogy az Egyesült Államokban a császármetszéssel született babák 36 százaléka túl korán jön világra. Valószínűleg azért, mert sokan azt gondolják, a 37. héten már teljesen kifejlődött a baba. Ekkortól ráadásul a terhesség igen megerőltető már az anyák számára, akik egyre izgatottabbak is a szülés miatt, és várják: mikor láthatják meg gyermeküket.

Épp ezért a páciensek nyomás alatt tartják orvosaikat, akik gyakran engednek, és idő előtt elvégzik a beavatkozást.

Mindezzel nagy hibát követnek el, hiszen gyakran csak két hetet kellene várni ahhoz, hogy a műtét kockázatait minimalizálják.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×