eur:
389.37
usd:
361.44
bux:
68404.35
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hírességek karácsonyi képeslapjai árasztják el postaládáját

Kíváncsi arra, milyen képeslapot kapna egy sztártól vagy esetleg az angol királyi családtól? Egy ausztrál férfi tudja, hiszen minden évben zsúfolásig megtelik postaládája a hírességek karácsonyi üdvözlőlapjaival.

Erzsébet királynő, az ausztrál popdíva Kylie Minogue, az egykori dél-afrikai elnök Nelson Mandela, az amerikai űrhajós Neil Amstrong - csak néhány híresség azok közül, akik karácsonykor képeslapot küldenek Tim Kellynek. "Az angol királyi család szenzációs, ők mindig nagyon gyorsan elküldik karácsonyi üdvözletüket" - mondja a 39 éves Sydney-ben élő férfi, aki az angol miniszterelnök rezidenciájáról, a Downing street 10-ből érkező képeslapot is nagyon kedveli.

A férfi karácsonyi képeslap tradíciója akkor kezdődött, amikor 12 évesen az akkori brit kormányfőasszonynak, Margaret Thatchernek kívánt boldog karácsonyt egy üdvözlőlapon. Legnagyobb meglepetésére a politikus válaszolt neki - így tovább folytatta a lapok küldözgetését híres embereknek, akik rendre válaszra is méltatták.

Az évek során már kapott képeslapot Ronald Reagan egykori amerikai elnöktől és feleségétől, Nicole Kidman hollywoodi színésztől, Elton John énekestől, Henry Kissingertől egykori amerikai külügyminisztertől és Vilmos hercegtől is.

Minden évben megpróbál újabb és újabb hírességgel kapcsolatot létesíteni, ám a szigorodó törvények miatt ez egyre nehezebb. "Néhány évvel ezelőtt megpróbáltam képeslapot küldeni Fidel Castrónak, de a kubai nagykövetségen biztosan azt hitték, hogy őrült vagyok, így nem kaptam választ" - mondja Kelly, aki bevallotta: legféltettebb képeslapjának feladója II. János Pál pápa volt. A férfi hangsúlyozta: bár tudja, hogy egyes képeslapnak nagy az értéke, nem tervezi áruba bocsátani azokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Gustav Klimt portréja a várt összegnél kevesebbért kelt el

Gustav Klimt portréja a várt összegnél kevesebbért kelt el

A bécsi Kinsky-palotában található im Kinsky aukciósház áprlis 24-én bocsátotta árverésre a nemrég előkerült Klimt alkotást. 1917-18-as „Bildnis Fräulein Lieser” vagy „Fräulein Lieser portréja” című festmény, amelyet az osztrák művész egyik utolsó alkotásának tartottak, az elmúlt hónapokban hatalmas izgalmat keltett a műtárgypiacon. A licit 28 millió euróról indult, a majdnem egy évszázadig nem látott portrét végül 30 millió euróért, a 30-50 millió eurós becsérték alsó határán értékesítették. Ez nem tartalmazza az aukciósház jutalékait és díjait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×