eur:
388.52
usd:
360.65
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A fiatalok szenvedik meg leginkább az influenzát

Jóval több a fiatal influenzás, mint az idős - derül ki egy brit egészségügyi szervezet felméréséből. Az ok: az idősebbek beoltatják magukat.

Háromszor több fiatal betegedik le az influenzától, mint idős ember - legalábbis ez derül ki egy birminghami kutatóközpont felméréséből.

Egészségügyi szakértők szerint az influenzás esetek száma főként a dél-angliai fiatalok körében nő, amit azzal magyaráznak, hogy közülük sokan nem kapták meg az influenza elleni védőoltást. Azt ajánlják, hogy azok, akik tapasztalják magukon az influenza korai jeleit, maradjanak otthon, ne terjesszék a vírust a munkahelyen.

A szigetországban az eddigi adatok szerint az influenza-járványok természete nagyon is eltérő. 1999 és 2000 telén például főleg az idős emberek betegedtek meg, előtte, 1989-ben pedig inkább a fiatalabb korosztályt teperte le a vírus.

Szakértők szerint most Angliában az influenzavírus H3N2 változata támad. A védőoltás, amely minden 65 év feletti embernek ingyenesen jár Nagy-Britanniában, hatékony ez ellen a vírusváltozat ellen. A 65 évnél fiatalabb, de veszélyeztetettek (asztmások, szívbetegek) is ingyen kaphatják meg a védőoltást, de csak tízből négyen élnek ezzel a lehetőséggel ebből a csoportból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×