eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A közösségi internetes oldalak népszerűbbek, mint a pornó

Egy tanulmány szerint a világhálón szörfözőket jobban érdeklik a közösségi oldalak, mint az online pornográf tartalmak.

Bill Tancer, a világ egyik vezető internetet kutató intézetének igazgatója több mint 10 millió netező szokásait vizsgálta. Úgy véli: az internetezési szokások naprakész információkat adnak arról, hogyan változik a társadalom.

Vizsgálatából kiderült, hogy a keresőoldalakon november tájékán jelentősen megugranak a depresszió elleni gyógyszerek címszavai. A Hitwise igazgatója szerint ez azzal magyarázható, hogy az Egyesült Államokban ekkor tartják a hálaadást.

Kutatásából az is kiderült, hogy amíg a közösségi oldalak forgalma nőtt, a pornó iránti érdeklődés csökkent. Tíz évvel ezelőtt még a pornóval kapcsolatos tartalmak a keresések 20 százalékát tették ki, ma már csak 10-et. Szerinte a 18 és 24 év közötti korosztály sokkal kevesebb pornótartalmat nézeget az interneten.

"Véleményem szerint a fiatal netezők olyan sok időt töltenek a közösségi oldalakon, hogy nem marad idejük a felnőtt oldalak látogatására" - magyarázza a szakértő, aki azt is megállapította, hogy a sztárokkal foglalkozó portálok jóval népszerűbbek, mint a vallással, politikával vagy fogyókúrával foglalkozó oldalak.

Tancer az amerikai elnökválasztással kapcsolatban elmondta: a Republikánus Párt alelnökjelöltjéről, Sarah Palinről a netezők többsége képet keres, nem pedig a programjával kapcsolatos információkat.

De a legtöbben a demokrata elnökjelölt Barack Obama kapcsán sem a politikai nézeteire kíváncsiak, hanem arra, hogy milyen magas.

A szakértő ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy az internet terjedésével a dezinformációk is megszaporodtak. "Az ilyen típusó információk miatt valaki majd biztos előáll egy olyan szoftverrel, amely ki tudja szűrni a leghitelesebb adatokat" - véli Tancer, aki szerint a hitelesség lesz a közeljövőben a következő dolog, amit a netezők leginkább keresni fognak.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×