eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ingyenes vérnyomásméréssel a népbetegség ellen

Hétfőtől egy hónapon keresztül országszerte ingyen mérnek vérnyomást több mint száz, gyógyászati segédeszközt forgalmazó boltban. A Forgalmazók az Egészségért Szövetség elnöke szerint azért fontos népszerűsíteni a vérnyomásmérést , mert a magyar emberek közel egyötöde szenved ebben a betegségben.

Egy hónapon keresztül szaktanácsadással egybekötve ingyenesen végeznek vérnyomásmérést 134, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben - közölte a Forgalmazók az Egészségért Szövetség elnöke. Hagymási Miklós az InfoRádiónak elmondta: a képzett szakdolgozók segítenek abban is, hogy mi a teendő, mikor kell orvoshoz fordulni, ha valakinek magas vérnyomása.

A szervezet vezetője bízik benne, hogy sokan élnek a lehetőséggel, mert Magyarországon népbetegségnek számít a magas vérnyomás: a lakosság közel 20 százaléka küzd ezzel, a 60 év felettiek között pedig minden második embernek magas a vérnyomása.

Hagymási Miklós kiemelte: a gyógyszerekkel lehet a helyes tartományban tartani az vérnyomás értékeit, de a helyes életmód is sokat segít. Fontos az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a sóbevitel visszaszorítása és a stresszmentes életmód - fejtette ki.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×