eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Jön a diétarendőrség!

Jön a diétarendőrség a brit munkahelyekre - egy diétás termékeket árusító és tanácsadással foglalkozó szervezet olyan programot dolgozott ki, amellyel az ebédszünetekben és közvetlenül a munkaidő vége után célozná meg az irodai dolgozókat. A britek ugyanis híresen sok időt töltenek a munkahelyükön, és a szigetország az elhízás is komoly gond.

A Weight Watchers nevű cég azt akarja kihasználni, hogy egyre több brit munkaadó érzi úgy: oda kell figyelnie dolgozói egészségére, amibe az is beletartozik, hogy óvják őket az elhízástól. A szigetországban szinte szenvedélyesen számolgatják a különböző társadalmi jelenségek költségeit, így azt is, mennyibe kerülnek a munkaadóknak a betegség miatt elmulasztott munkanapok. Pontosan ez az, amivel a cég megpróbálja megfogni a cégfőnököket.

Mads Ryder, a Weight Watchers alelnöke a Timesnak elmondta, hogy az Egyesült Államokban az üzlet tíz százalékát a különböző vállalati diétaszemináriumok hozzák.

Angliában pedig mindennapos téma az elhízás - amely nagy részben a hosszú munkaórák és így a félkész, vagy gyorséttermi konyha iránti vonzódás eredménye.

Egy felmérés szerint négy éven belül egymillió elhízott gyerek él majd a 60 milliós országban, és az elhízással összefüggő betegségek miatt jelentős összegeket kell elvonni az egészségügyi költségvetésből a probléma kezelésére.

A munkahelyi hiányzás 13 milliárd fontjába, azaz közel 4000 milliárd forintjába kerül a brit munkaadóknak.

Az amerikai alapítású Weight Watchersnek Nagy-Britanniában egymillió tagja van, akik naponta pontozzák kalóriabevitelüket, és igyekeznek betartani a megszabott heti étkezési programot. Emellett a cég által jóváhagyott termékeket fogyasztják.

Míg az elhízástól híresen szenvedő Egyesült Államokban vannak olyan irodaházak, amelyeket szándékosan úgy terveznek, hogy a dolgozók sokat sétáljanak, a brit irodák jelentős részében "nem illik" kivenni az ebédszünetet és sokan az íróasztal mellett ülve étkeznek - és gyakorlatilag alig állnak fel a székükből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×