eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Felülről akarja meghódítani a Mount Everestet

Egy brit nő azt tervezi, hogy ejtőernyős ugrással érkezik meg a Mount Everestre, a világ legmagasabb csúcsára. Õ lehet az első nő, akinek ez sikerülhet.

Holly Budge nem alulról, hanem felülről akarja meghódítani a világ legmagasabb pontját. Azt tervezi ugyanis, hogy a Mount Everest felett 142 méterről fog kiugorni egy repülőgépből, elsuhan a 8850 méteres csúcs mellett, majd kinyitja ejtőernyőjét, és egy fennsíkon fog landolni 3860 méter magasságban.

"Izgulok, magabiztos vagyok és félek - mindezt egyszerre" - mondta a bristoli nő, aki eredeti foglakozását tekintve tervező és filmes.

Az ugrást októberben tervezi végrehajtani. A 29 éves nő oxigénmaszkot, valamint az átlagnál nagyobb ejtőernyőt fog viselni, mivel az oxigénhiányos levegőben gyorsabban fog zuhanni.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×