Brit kutatók kiderítették, hogy ma egy átlagos étel mindössze 7 összetevőből készül - az ötvenes években még átlag 14 hozzávalóval főztek.
Úgy tűnik, túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy több tucat hozzávalót daraboljunk, kockázzunk és főzzük össze a tökéletes családi ebédhez vagy vacsorához.
Az ötvenes évekhez képest a hatvanas években még több, átlagban 18 összetevőből főztek. Később, a hetvenes-nyolcvanas években drasztikusan lecsökkent az összetevők száma, és átlagosan már csak 3-4 hozzávalóból készítették az ételeket.
Ez az alacsony szám a kilencvenes években feltűnt sztárszakácsoknak köszönhetően felment tízre, de a hozzávalók száma még így is elmarad a 40-50 évvel ezelőttihez képest.
Itt a nagy KRESZ-teszt: most kiderül, ki mennyire van képben a szabályokkal