eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Kéztöréssel megúszta a negyven méteres zuhanást - képek

Kajakozás a vízesésben - az egyik leglátványosabb, de egyben legveszélyesebb extrém sport is. A sportot pedig szinte már művészetté emeli, ha a lélegzetelállító mutatványokról egy profi fotós készít hasonlóan lélegzetelállító képeket.

Lucas Gilman fényképész az extrém kajakosokat követve már több, hihetetlen képet készített. A fotós ott volt, amikor Pat Keller egy 40 méteres vízesésen hajtott le Costa Ricában, és megúszta egy kéztöréssel, még 2005-ben.

A fényképésznek sikerült azt is megörökítenie, ahogy Ben Stookesberry egy 60 méteres mexikói vízesésben kajakozott le, valamint azt is lefotózta, ahogy az egyik legnevesebb extrém sportoló, Jesse Coombs percenként száz métert zuhant egy idahói vízesésnél.

"Meg kell emelnem a kalapom ezek előtt a srácok előtt a bátorságuk miatt. A lelkesedésüknek és elszántságuknak hála készíthetek én ilyen képeket" - mondta Lucas Gilman.

Bár a fotós csak a fényképeket készíti, néha ő maga is extrém helyzetbe kerül, hogy a legjobb beállítást megtalálja. Előfordult, hogy kígyók támadtak Lucas Gilmanra, miközben ő éppen fotózni akart egy hegyről.

A képeket megnézheti, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×