eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A szívproblémákat a pekingi kacsával lehet gyógyítani

Harmadával csökkenti a szívproblémák okozta halál és kétharmaddal a rákos megbetegedés esélyét az az összetevő, amelyet a pekingi kacsa színesítésére használnak - állítják tudósok.

A Kínában tradicionális ételnek számító vörös élesztős rizs jótékony hatása felülmúlja még a legelterjedtebb koleszterincsökkentő gyógyszerként használt sztatinét is - állítják kutatók, akik szerint a pekingi kacsa színesítésére is használt rizsfajta jelentősen csökkenti a szívproblémák miatt bekövetkező elhalálozás veszélyét.

A tudósok szerint az erjesztett rizs hatása alapvető, mert a belőle nyert kivonat nemcsak a pekingi kacsát teszi szép piros színűvé, hanem fontos eszköze is lehet a szív egészségének fenntartásához.

A rizsfajtát a kínai hagyományos konyhában már több ezer éve használják színezékként, fűszerként és gyógynövényként, valamint tartósításhoz is.

A vizsgálathoz a kutatók 60 kínai kórház olyan pácienseit vizsgálták meg, akik túléltek már szívrohamot, de voltak köztük rákos betegek is. Öt éven keresztül minden nap kaptak egy rizskivonatot tartalmazó kapszulát. A szakértők legnagyobb meglepetésére kiderült, hogy az étrendkiegészítő jelentősen lecsökkentette a szív- és rákbetegségből adódó elhalálozás esélyét.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×