eur:
388.49
usd:
360.52
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az egyháznak nem tetszik a meztelen fürdőzők ünnepe

A nudisták áradatától tartva a római katolikus egyház igyekszik megakadályozni egy szicíliai naturista fesztivál megtartását.

Az egyház azután emelt panaszt, hogy a fesztivál Capo Bianco-i helyszínéhez legközelebb eső település polgármestere kiadott egy rendeletet, amely megengedi, hogy a területet szabadon használják a meztelen napozás szerelmesei.

A falu plébánosa ugyanakkor azt mondta: a strand az államhoz, nem pedig a településhez tartozik, márpedig Olaszországban tilos a nudizmus.

A helyzet hivatalosan valóban ez, de a helyi önkormányzatok időnként adnak engedélyt nudista strandok kialakítására, ha a naturista egyesületek gondoskodnak az őrzéséről.

A Capo Bianco fesztivált a tervek szerint május 23-25. között tartják, a szervezők több mint ezer naturistára számítanak, emellett várnak mindenkit, aki érdeklődik a mozgalmuk története és filozófiája iránt.

A helyszín egyik érdekessége, hogy 1787-ben Johann Wolfgang von Goethe német költő feljegyezte, hogy frissítő tengeri fürdőt vett Capo Biancónál, miután megszabadult ruháitól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×