eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pénisztolvajok tartják rettegésben a várost

A kongói rendőrség letartóztatott 13 varázslót, akiket azzal vádolnak, hogy fekete mágiával elrabolták, illetve összezsugorították több férfi péniszét. Kinshasában pánik tört ki a péniszlopások miatt, több állítólagos boszorkányt majdnem meg is lincseltek.

A péniszlopásokról szóló jelentések nem ritkák Nyugat-Afrikában, ahol még mindig nagyon sokan hisznek a hagyományos, természeti vallásokban és a boszorkányságban, s manapság is előfordulnak rituális gyilkosságok, amikor a véréért, vagy egyes testrészéért ölnek meg valakit.

A péniszlopásokról szóló hírek a múlt héten kezdtek el terjedni Kinshasában, a Kongói Demokratikus Köztársaság 8 milliós fővárosában. Szinte csak erről beszéltek a rádiók betelefonálós műsoraiban, amelyekben arra figyelmeztették a férfiakat: nagyon vigyázzanak, ha olyannal ülnek be egy iránytaxiba, aki aranygyűrűt visel.

Az állítólagos áldozatok - akik közül 14-et szintén őrizetbe vettek - azt állítják, hogy a varázslók csak megérintették őket, a külső nemi szerveik máris elkezdtek zsugorodni, illetve eltűnni.

A rendőrség azért vette őrizetbe az áldozatokat is az állítólagos varázslókkal együtt, hogy megakadályozzon egy olyan vérontást, amelyhez hasonló egy évtizede Ghánában történt: akkor 12 feltételezett pénisztolvajt lincselt meg a feldühödött tömeg.

Később azonban mind a 27 embert szabadon engedték Kinshasában.

"Szívesen mondanám, hogy vicc az egész. De hiába próbálom meggyőzni az áldozatokat: nézzen oda, megvan a pénisze - azt válaszolják, hogy igen, de kisebb, vagy használhatatlan" - magyarázta Jean-Dieudonne Oleko, a főváros rendőrfőnöke.

A kinshasaiak közül sokan a közeli alsó-kongói lázadókat vádolják a péniszlopással; szerintük a fegyveresek így állnak bosszút a hadsereg rajtaütései miatt.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×