eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nézze meg a virág formájú csodapalotát, amely milliárdokat ér!

Még el sem készült, máris rekord összegért kelt el Nagy-Britanniában egy aprócska ház, amelyet sokan forradalminak tartanak, az ugyanis teljes egészében környezetbarát technológiával készül.

A nagy-britanniai Costwoldban 7,2 millió fontért (2 milliárd 520 millió forint), azaz négyzetméterenként több mint 10 millió forintnak megfelelő összegért kelt el az úgynevezett ökoház, amely külsejében leginkább egy különleges orchideára hasonlít majd.

A kisebb családi házzal megegyező méretű ingatlan így csaknem kétszeres áron kelt el, mint egy manhattani luxuslakás vagy egy Beverly Hillsi villa.

A gazdag vevő kiléte eddig ismeretlen, csak annyit lehet tudni róla, hogy a szórakoztatóiparban dolgozik. A ház egy természetvédelmi terület kellős közepére épül, így környezeti ártalmaktól sem kell tartania lakójának.

Az épület, amely nagyjából három év alatt készül el, több energiát termel majd, mint amennyit felhasznál. Az alagsorában egy olyan berendezés kap helyet, amely képes a talajból kinyert hőt hasznosítani. Emellett az esővizet, a nap- és a szélenergiát is hasznosítja.

A dizájner Sarah Featherstone részt vesz majd a londoni olimpia egyes épületeinek tervezésében is.

Ha látni akarja a ház látványtervét, kattintson ide.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×